‘Viskoekjes’ – een Pesach recept van Esty’s Kitchen (met video)

Screenshot YouTube

In de aanloop naar Pesach, dat op zaterdagavond 26 maart met de gebruikelijke Seder begint, heeft Chabad on Campus van Nederland – Chabad Amsterdam Zuid, in samenwerking met Esty’s kitchen een aantal video’s gemaakt met recepten van typische Pesach gerechten.

Pesach is een totaalpakket. Het gaat over de geur van kippensoep in je huis, de smaak van gefilte-vis en het aan je plaatselijke groentewinkel uitleggen waarom je echt mierikswortel nodig hebt. Gehost door drie geweldige vrouwen, produceerde Chabad on Campus zes kooklessen die onze studenten en jonge professionals in staat stelden om de unieke Pesach-sfeer voor te bereiden.

En ook u, lezers van Joods.nl, kunt deze gerechten nu maken, doordat wij in samenwerking met Chabad on Campus, deze zes video’s hier zullen plaatsen.

In deze tweede video uit een reeks van zes, wordt uitgelegd hoe je de echte viskoekjes maakt. De ingrediënten vind u onder de video.

Ingrediënten

750 gr kabeljauw

2-3 aardappelen

1 knoflook

1 ei

3 theelepels parseley

2 theelepels nootmuskaat

zout / peper

matzemeel

olie / margarine / boter

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)