Binnenkort op 25 plekken in Jeruzalem fietsen te huur

Logo van Jerufun.

Binnenkort is het mogelijk Jeruzalem per fiets te gaan verkennen nu er over een paar weken op 25 plekken gewone en elektrische fietsen te huur zijn. Onder de naam Jerufun zal deze nieuwe dienst worden aangeboden aan inwoners en bezoekers van de hoofdstad van Israël.

In de eerste fase zullen 120 elektrische fietsen en 80 ‘gewone’ fietsen beschikbaar zijn, en zullen vooral bezoekers aan Jeruzalem een unieke mogelijkheid hebben de stad te verkennen.

De fietsverhuur zal in opdracht van de gemeente Jeruzalem worden uitgevoerd door het bedrijf FSM, dat in de regio Tel Aviv de fietsverhuurdienst Tel-O-Fun exploiteert.

Gezien het nogal heuvelachtige karakter van de stad is de verwachting dat de meeste mensen voor de elektrische fietsen zullen kiezen.

Om de kosten hoeft u het niet te laten, de prijzen zijn:

4 shekel ( 1 euro) om de fiets van het slot te halen, en daarna 2 agorot per minuut voor een gewone fiets en 6 agorot per minuut voor een elektrische fiets.

Een voorbeeld voor als u een half uurtje gaat fietsen:

Fietsontgrendelings vergoeding 4 shekel + 30 minuten fietsen op een gewone fiets (30 X 0,2 = 6 NIS) = totaal 10 shekel of wel 2,50 euro.

Fietsontgrendelings vergoeding 4 NIS + 30 minuten fietsen op een elektrische fiets (30 X 0,6 = 18 NIS) = totaal 22 shekel ofwel 5,50 euro.

Gezien het drukke autoverkeer en het parkeerprobleem in Jeruzalem is de verwachting dat veel bezoekers (lees: toeristen) de huurauto laten staan en per fiets de stad gaan verkennen.

En wat is nu mooier dan per fiets door bijvoorbeeld de Oude Stad te fietsen?

Meer informatie kunt u verkrijgen vie deze link naar de website van Jerufun, waar ook een kaart met de plekken van de verhuurstations staat.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)