Buitenlanders mogen hun familie in Israël bezoeken

Aankomsthal Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Na veel druk en demonstraties heeft de Israëlische regering nieuwe regels aangekondigd voor buitenlanders die hun familie in Israël willen bezoeken.

Buitenlanders met familie in Israël moeten 72 uur voor hun vlucht een negatieve coronavirus-test ondergaan. Bij aankomst in Israël, moeten ze een ingevuld gezondheid aangifteformulier overleggen en een verklaring waar ze in quarantaine zullen verblijven

Bovendien moeten ze twee weken voor hun vlucht een pdf-document naar de Israëlische ambassade in hun land of het Israëlische consulaat van hun stad e-mailen, met daarin een scan van het Israëlische paspoort van hun familielid, de paspoorten van degenen die het land willen binnenkomen, notariële documentatie van hun relatie, hun verklaring over quarantaine, bewijs ziektekostenverzekering die COVID-19 in Israël dekt, hun vliegticket en een certificaat van vaccinatie of herstel van COVID-19.

Bij aankomst moeten niet-staatsburgers een antilichaam test laten uitvoeren door een erkend laboratorium en moeten ze in quarantaine blijven totdat hun resultaten terugkomen en ze goedkeuring krijgen van het ministerie van Volksgezondheid om de quarantaine te verlaten.

Eerstegraads familieleden die een begrafenis in Israël willen bijwonen, moeten een overlijdensakte of goedkeuring voor een begrafenis overleggen om het land binnen te komen voor 24 uur, zonder quarantaine. Regelgeving voor de shiva-rouwperiode van een week daarna wordt nog overwogen. 

Voor wie geen aanvraag kan indienen via het consulaat, kan hun Israëlische familielid de documenten indienen bij de Population and Immigration Authority in Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)