Israëlisch bedrijf MyBiotics en het Hadassah ziekenhuis gaan de impact van darmflora op kankertherapieën bestuderen

Ter illustratie microbioom. Screenshot YouTube

MyBiotics Pharma, een microbioomtherapeutisch bedrijf en Hadasit Medical Research Services and Development hebben aangekondigd dat ze een onderzoekssamenwerking en licentieovereenkomst zijn aangegaan voor de identificatie therapieën gebaseerd op darmflora.

De samenwerking zal Hadassah’s knowhow en expertise in immunotherapie behandeling van melanoompatiënten combineren met MyBiotics ‘gepatenteerde microbioom technologieën die de ontwikkeling van nieuwe therapieën mogelijk maken. Het tweejarige gezamenlijke onderzoeksproject zal worden uitgevoerd door onderzoekers van MyBiotics samen met een team van onderzoekers van het Hadassah Cancer Research Institute.

Het onderzoek is gericht op het beoordelen van de samenstelling van het darmmicrobioom en secundaire metabolieten (organische verbindingen geproduceerd door de darmbacteriën) bij maximaal 100 melanoompatiënten die werden behandeld met PD-1 / PD-L1-checkpoint-remmers. Ontlasting en bloedmonsters zullen op verschillende tijdstippen van de behandeling worden verzameld om microbioom componenten te identificeren die het succes van de behandeling bevorderen.

Het Hadassah Cancer Research Institute is een nieuw opgericht centrum dat zich toelegt op de ontwikkeling van instrumenten en therapieën van de volgende generatie die gericht zijn op het genezen van kanker. Het HCRI, geleid door Lotem en Dr. Kfir Umansky, chief operations officer, werkt nauw samen met het Hadassah Medical Center, een van de grootste oncologische centra in Israël.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)