Israel Aerospace Industries gaat het opzetten van Israel’s National Cyber Infrastructure Center leiden

Foto via IAI

Israel Aerospace Industries (IAI) zal een consortium van bedrijven leiden dat Israëls National Cyber Infrastructure Center for Intelligent Traffic & Transportation Systems (ITS) zal oprichten en exploiteren, dat in Beersheba zal worden gevestigd.

Het consortium zal samenwerken met het Israëlische Ministerie van Transport, de Ayalon Highways Company en het Israëlische Nationale Cyber Directoraat. Het consortium, geleid door IAI, omvat Enigmatos, Alstom en IBI Group, evenals de Universiteit van Ben-Gurion in de Negev, als strategische partner, laat IAI in een persbericht weten.

Auto’s gaan de komende jaren communiceren met andere gebruikers op de weg, maar ook met verkeerscomponenten zoals: stoplichten, commando- en controlecentra, bewegwijzering en oplaadvoorzieningen.

Het National Cyber Infrastructure Center for Smart Transportation zal daarvoor een toekomstige transportruimte simuleren door een reeks transportmiddelen en infrastructuuractiviteiten te combineren. Een bijkomend doel van het centrum is om het vermogen te testen hoe te beschermen tegen cyberaanvallen en pogingen om de systemen te over te nemen en om toekomstige bedreigingen te voorkomen.

Esti Peshin, genaral manager van IAI’s Cyber Division zei in de verklaring aan de pers dat “zowel Smart Transportation als Cyber-security tegenwoordig snelgroeiende markten zijn die samen moeten worden ontwikkeld om comfort, efficiëntie en veiligheid op de weg te garanderen. Met een breed scala aan op maat gemaakte operationele oplossingen en state-of-the-art technologieën in alle gebieden in de cyber wereld , richt IAI zich op het ontwikkelen en implementeren van veerkrachtige cyber oplossingen op nationaal niveau als onderdeel van onze kant-en-klare systemen voor onze klanten over de hele wereld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)