Israël over een maand mogelijk vrij van alle coronamaatregelen

Corona virus tsaar professor Nachman Ash. Screenshot Channel 13 News

Israëls virus tsaar, professor Nachman Ash, zei tijdens een interview met Channel 13 News dat Israël over een maand weer volledig open kan, zolang het aantal besmettingen niet toeneemt.

Ook is besloten de beperkingen op scholen en universiteiten te versoepelen, zei Ash.

“We willen zien dat de terugkeer naar studies niet leidt tot een toename van besmettingen”, vertelde Ash aan Channel 13 News, kort nadat de ministers hadden gestemd om de coronamaatregelen op scholen verder te versoepelen.

We volgen vaccininfecties op om te zien of het vaccin effectief is, waarbij we hopen dat we elke mutatie kunnen stoppen die de werking van het vaccin in gevaar brengt.

Voor wat betreft het testen van aankomende passagiers op de luchthaven Ben Gurion, zei Ash dat “testen van passagiers in de vliegtuigen zal worden gedaan, om de druk op de testlocaties in tenten op de luchthaven te ontlasten”.

Vertegenwoordigers van de laboratoria zullen de vliegtuigen ingaan en daar de passagiers testen, na 15-20 minuten zijn de resultaten dan bekend.

Inmiddels mogen in stadions tot 10.000 bezoekers bij een wedstrijd of evenement aanwezig zijn, in theaters tot 5.000 mensen. Ook zijn restaurants en café’s geopend en zal er na Jom HaAtzmeout, a.s. donderdag, een besluit worden genomen over het verplicht dragen van mondkapjes op straat.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!