Israëlische organisatie SmartAid zet 21 computercentra in Oost-Afrika op

Een van de computercentra in Zuid-Soedan. Fot SmartAid

De Israëlische hulporganisatie SmartAid, gaat samen met STEMpower en DHL 21 computer- en elektronische labs opzetten in Ethiopië, Zuid-Soedan en Kenia.

“In deze centra zullen tienduizenden studenten van hogere academische instellingen les krijgen. Daarnaast zullen er ook naschoolse cursussen worden aangeboden aan honderdduizenden studenten van lagere en middelbare scholen in de omliggende gebieden van de universiteiten”, aldus de verklaring.

“De meeste van deze studenten hebben nooit de kans gehad om met echte wetenschappelijke en technische apparatuur te werken, noch hebben ze ooit de kans gehad met computers om te gaan en om programmeren en coderen te leren.

De computercentra zullen voornamelijk op zonne-energie werken en daarom weinig elektriciteit verbruiken. Foto SmartAid

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)