Palestijnse leider: ‘vrouwen hebben bij ons gelijke rechten want ze doden ook Joden’

Jibril Rajoub Screenshot tv

Jibril Rajoub, een van de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA), beweert dat Fatah een voorvechter is van gelijke rechten voor vrouwen. Het bewijs daarvoor is volgens hem het feit dat de PA / Fatah ook vrouwen er op uitstuurt om, net als mannen, terreuraanslagen tegen Joden te plegen.

Tegelijkertijd noemde het officiële PA TV News op Internationale Vrouwendag vrouwelijke terroristen “rolmodellen van eervolle en vechtende vrouwen”, melde Palestinian Media Watch.

In hetzelfde interview verdedigde Rajoub het beleid van de PA om terroristen en moordenaars te verheerlijken die Israëliërs hebben vermoord. Rajoub’s verdediging werd waarschijnlijk veroorzaakt door de talrijke onthullingen van Palestijnse Media Watch van PA- en Fatah-functionarissen die terroristen en moordenaars prijzen. Rajoub opende verontwaardigd zijn verdediging en zei: ‘Iemand zei: Ze prijzen de martelaren.’

Rajoub : “Als we geen cultuur als deze [van gelijke rechten voor vrouwen] hadden gehad, zouden we dan hebben gewild dat Dalal Mughrabi een operatie als deze zou leiden (dwz de meest dodelijke aanval in de geschiedenis van Israël waarbij 37 Israëliërs werden vermoord waaronder 13 kinderen) en Fatima Barnawi (die een bom plaatse in een bioscoop)? “

Rajoub pleitte voor de legitimiteit van deze ideologie en legde uit: “dat ze zeker geëerd zouden moeten worden”. Vervolgens loofde hij enkele van Fatah’s meest beruchte terroristen: Abu Jihad die een reeks aanslagen organiseerde waarbij minstens 125 Israëliërs werden vermoord; Abu Iyad die de terreurorganisatie Zwarte September leidde die de moord op 11 Israëlische atleten uitvoerde op de Olympische Spelen van München in 1972; en Yasser Arafat, die – naast andere terreur – de vierjarige terreurcampagne van de PA “de Al-Aqsa Intifada” organiseerde, waarin meer dan 1100 Israëliërs werden vermoord, voornamelijk door zelfmoordaanslagen.

“Rajoub benadrukte verder dat de Palestijnen van vandaag” hun (dwz de terroristen) volgelingen en soldaten “zijn die” op hun scholen werden opgeleid “:

Fatah Secretaris van het Centraal Comité, Jibril Rajoub: “Iemand zei [over ons]: ‘Ze prijzen de Martelaren.’ Oke Nauurlijk! Wij zijn hun volgers. Wij zijn hun soldaten. We kregen onderwijs op hun scholen… Zeker, ik prijs Abu Jihad, Abu Iyad, Yasser Arafat en al deze sterren die alle obstakels hebben vernietigd, alle barrières hebben doorbroken en Palestijns nationalisme voor ons hebben gecreëerd. Waarom zouden we ze niet prijzen ? ​Wij zijn degenen die de vrouwen hun rechten hebben gegeven … Dalal Mughrabi, Fatima Barnawi. Als we geen cultuur als deze hadden, zouden we dan hebben gewild dat Dalal Mughrabi een operatie als deze zou leiden en Fatima Barnawi ? …De [Wetgevende] Raad (dwz het Palestijnse Parlement) zou een baken moeten zijn. Een baken voor de hele wereld dat de macht van de martelaren, gevangenen en alle jagers zal weerspiegelen – en elke Palestijn is een strijder. [Officiële Fatah Facebook-pagina, 21 februari 2021]

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)