Israëlische soldaten vormen coronavaccin tijdens Onafhankelijkheidsdag parade

Screenshot YouTube

Het is altijd een van de meest bekeken televisieprogramma’s het begin van de feestelijkheden voor Onafhankelijkheidsdag, die volgens traditie jaarlijks op de Herzlberg plaatsvind. Wegens de coronapandemie had het in 2020 een bescheiden karakter, maar dit jaar beloofd het woensdagavond weer een spektakel als van ouds te worden.

Eén van de hoogtepunten bij de opening van Jom Haätsmaoet is de parade van soldaten die alle vlaggen van de verschillende IDF onderdelen met zich meevoeren en aan het einde een figuur vormen.

De vlaggenhouders zullen dit jaar zal de vorm aannemen van een coronavaccin, dat symbool moet staan voor het afgelopen jaar dat in het teken stond van het virus.

“Het voelt alsof ik herboren ben”, vertelde kolonel Benzi Asher, commandant van de IDF-eenheid Ceremoniën, die de afgelopen twintig jaar alle staatsceremonies heeft begeleid, in het bijzonder voor Onafhankelijkheidsdag.

Helaas is niet alles terug op het oude niveau, zo draagt iedereen een mondkapje, en zullen er maar 500 toeschouwers aanwezig kunnen zijn op Mount Herz in plaats van de 5.000 die normaal op de tribunes zitten.

Niettemin, de show zal er niet minder om worden.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)