Israëlische startup GoStork bouwt ‘s werelds grootste vruchtbaarheidsdatabase

Screenshot GoStork

Toen Eran Amir en zijn man een gezin wilden stichten, stonden ze voor een overweldigend aantal opties en er was geen one-stop-shop om agentschappen te vergelijken die de verschillende instrumenten van de vruchtbaarheidshandel aanbieden: draagmoederschap, eicel- en spermadonatie, IVF-klinieken.

Er was geen centrale database, geen recensies of beoordelingen, geen transparante prijslijsten.

Dat was onaanvaardbaar voor Amir, vooral gezien het feit dat het verwekken van een kind met hulp van vruchtbaarheidsverschaffers gemakkelijk kan oplopen tot $ 200.000 – en de verzekering, althans in de Verenigde Staten, waar Amir nu is gevestigd, dekt niet veel op het gebied van kosten. .

Voor Amir, een 25-jarige ervaren tech-ondernemer die bij Amdocs in Israël had gewerkt en zeven jaar een majoor in de IDF was, was de oplossing het bouwen van een online marktplaats voor degenen die aan de vruchtbaarheidsreis begonnen – een broodnodige tool aangezien een op de acht koppels onvruchtbaar is.

Amir’s GoStork- platform, opgericht in 2020, heeft nu de grootste database van eiceldonoren en draagmoederschap agentschappen ter wereld, met ongeveer 10.000 vermelde eiceldonoren (op een totaal van ongeveer 15.000 in de Verenigde Staten) en een samengestelde lijst van 50 bedrijven die verbinding maken beoogde ouders met potentiële surrogaten.

Screenshot van de eiceldonor van GoStork

“Als je deze wereld betreedt, moet je een IVF-kliniek of een eiceldonor vinden. Of je hebt een surrogaat nodig omdat de vrouw gewoon niet zwanger kan worden ”, zegt Amir tegen Brian Blum van ISRAEL21c.

‘Dus je begint het aan je vrienden te vragen, maar niet veel van hen hebben draagmoederschap of eiceldonatie ondergaan. Vervolgens ga je naar Google, maar daar vind je een gebrek aan transparantie over expertise, kosten en zelfs de geleverde services. Er zijn verborgen vergoedingen en verschillende pakketten voor dezelfde processen, waardoor het erg moeilijk is om appels met appels te vergelijken. Je moet zelf interviews afnemen en al die informatie handmatig extraheren als je niet eens weet wat je moet vragen! “

GoStork zet al die informatie op één plek. Het bevat zelfs een chat- en boekingssysteem, zodat u niet hoeft te zoeken naar een webgebaseerd contactformulier of miljoenen telefoontjes naar de provider hoeft te plegen om een ​​consult in te plannen. (Amir heeft een Calendly-achtige reserveringsengine in GoStork ingebouwd.)

GoStork geeft momenteel een lijst van eiceldonoren en agentschappen die draagmoederdiensten aanbieden. Binnenkort komen er IVF-klinieken en spermadonoren bij.

Amir wijst er snel op dat GoStork geen eiceldonoren betaalt of draagmoederdiensten levert.

“We zijn slechts een marktplaats”, benadrukt hij.

Eiceldonoren worden niet geïdentificeerd op de GoStork-site, maar er zijn foto’s en een verslag van gezondheid, opleiding en genetica, die allemaal belangrijk zijn voor beoogde ouders.

GoStork is actief in de Verenigde Staten, het grootste vruchtbaarheidscentrum ter wereld en waar veel Israëlische homoparen komen voor eiceldonatie en draagmoederschap. Maar Amir is van plan om in de toekomst uit te breiden naar Europa, Azië en Israël.

GoStork, dat acht maanden geleden werd gelanceerd, is gratis voor beoogde ouders en heeft tot dusver duizenden uit alle 50 Amerikaanse staten en nog eens 60 landen geregistreerd. De site berekent alleen een succesvergoeding van de kant van het bureau.

Klaar om je eigen vruchtbaarheidsreis te beginnen? Bezoek GoStork hier.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)