Mobileye lanceert in 2023 een volledig zelfrijdende bezorgdienst

IDe zelfrijdende ‘Transporeter”. Foto Udelv)

Het in Israël gevestigde Mobileye, onderdeel van Intel en Udelv, heeft bekend gemaakt dat Mobileye’s zelfrijdende systeem – Mobileye Drive – in de Udelv’s autonome bestelwagens, genaamd ‘Transporters’, zullen worden geïnstalleerd.

De bedrijven willen tegen 2028 meer dan 35.000 Mobileye-aangedreven Transporters produceren maar de commerciële activiteiten beginnen al in 2023. Het nieuws wordt beschouwd als de eerste grootschalige deal voor een zelfrijdend systeem. Mobileye Drive is klaar is voor commerciële implementatie en biedt oplossingen voor het autonoom verkeer van goederen en personen, aldus het persbericht.

Transporters in de versnelling.

“Onze deal met Udelv is significant vanwege de omvang, reikwijdte en snelle implementatietijdlijn, wat aantoont dat we Mobileye Drive nu en in grote hoeveelheden voor commercieel gebruik kunnen leveren”, aldus professor Amnon Shashua, CEO van Mobileye. Hij voegt toe dat de vraag naar autonome goederenlevering sterk toe is genomen sinds de uitbraak van de pandemie.

De Udelv Transporter. Foto Udelv)

Daniel Laury, CEO en mede-oprichter van Udelv, zei: “Mobileye is het enige bedrijf dat een volledig zelfrijdend systeem biedt met commerciële haalbaarheid op grote schaal.  De uitgebreide kaartdekking van Noord-Amerika, Europa en Azië stelt ons in staat de service snel te bieden aan onze groeiende lijst van klanten”.

De klanten van Udelv verwachten dat Transporters de efficiëntie van bezorgdiensten drastisch verbeteren.

Donlen, een van Amerika’s grootste commerciële wagenparkbeheerders heeft vandaag de eerste pre-order geplaatst voor 1.000 transporteurs. Deze wordt beschouwd als de grootste tot nu toe voor een zelfrijdende bestelwagen.

“We zijn verheugd om de eerste klant te zijn voor de Transporter”, zegt Tom Callahan, president van Donlen. “De combinatie van de emissievrije Transporter en geautomatiseerde leveringsbeheersysteem zal drastische verlagingen van de leveringskosten mogelijk maken, onze wegen veiliger maken en de koolstofemissies in heel Amerika verlagen”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)