Opnieuw rellen in Jeruzalem

Screenshot Ynet tv

Een dag nadat in de buurt van de Oude Stad van Jeruzalem gewelddadige schermutselingen plaatsvonden tussen Joodse Israëli’s en Arabieren, waarbij tientallen gewonden vielen, braken er vrijdagavond opnieuw rellen uit.

Nadat vrijdag na het Ramadangebed in de al Aqsa moskee gelovigen rustig de plek verlieten en gevolg gaven aan de oproep van Sheik Muhammad Hussein, de grootmoefti van Jeruzalem, om geen rellen te veroorzaken, ging het vrijdagavond toch mis.

Volgens de Ynet nieuwssite kwamen enkele tientallen Palestijnse jongeren bijeen in de buurt van het kantoor van het Israëlische ministerie van Justitie aan de Salah al-Din-straat in Oost-Jeruzalem. Ze begonnen met stenen naar het gebouw te gooien.

Bij Rachel’s Tomb, tussen Jeruzalem en Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever, gebruikte de oproerpolitie traangas en andere middelen om de orde te herstellen. Aanleiding was het gooien van molotovcocktails en stenen naar het heiligdom.

Screenshot Ynet tv

Honderden Palestijnen veroorzaakten rellen bij de Qalandiya-kruising tussen Jeruzalem en Ramallah, waarna de politie versterkingen naar het gebied stuurde. Volgens het officiële Palestijnse persbureau Wafa zou de Israëlische oproerpolitie rubberen kogels met traangas en verdovingsgranaten tegen de demonstranten hebben gebruikt.

De eerstehulpdienst Magen David Adom zei dat ze een 22-jarige Israëliër had behandeld die licht gewond was geraakt door stenen gooiende Arabieren in de wijk Silwan in Oost-Jeruzalem. Ook werd er een Israëlische auto in brand gestoken.

De hernieuwde schermutselingen kwamen een dag nadat tientallen mensen gewond raakten toen er donderdagavond gewelddadige rellen uitbraken bij de Damascuspoort van de Oude Stad van Jeruzalem. Palestijnse demonstranten zochten de confrontatie met 300 extreemrechtse Joodse activisten die ‘Dood aan de Arabieren’ riepen. De demonstranten gooiden stenen naar de politie toen deze tussenbeide kwam.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)