Chinese vijverreiger gespot in Israël

Israël heeft er een nieuwe bewoner bij. Voor het eerst is de Chinese vijverreiger in Israël waargenomen en wel op een plek die niet beter had kunnen zijn, namelijk in de Botanische tuinen van Jeruzalem.

De vogel werd ontdekt door de 16-jarige vogelaar Shahar Hizkiya, die naar het gebied werd gestuurd nadat Dr. Yoav Perlman, wetenschappelijk directeur van het Israël Ornithological Center, een bericht had ontvangen over de aankomst van de zeldzame gast.

De soort zelf is niet bedreigd en komt vrij vaak voor. De Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN) heeft de vogel bestempeld als niet-bedreigd en een kwestie van “minste zorg”. Maar niettemin is dit de eerste keer dat de vogelsoort ooit in Israël is gezien en dat is toch iets bijzonders.

De Chinese vijverreiger is 47 cm lang met witte vleugels, een gele snavel met een zwarte punt, gele ogen en poten. De vogel wordt aangetroffen in ondiep zoet en zout water en vijvers in China. Het leefgebied van deze reiger is sterk begrensd. Hoe bijzonder de vondst in Israël is, mag blijken uit het feit dat de vogel volgens wikipedia alleen nog maar gespot is in Birma (8 april 1995) en in Alaska ( 4 september 1997).

Wilt u foto’s van deze prachtige vogel zien, verwijzen wij u graag naar deze website.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)