1 dode, 3 gewonden na aanval met lasergeleide anti-tankraket vanuit Gaza

Hamas terrorist oefent met laser geleide 9M133-1 Kornet anti-tank raket.

Bij een aanval met een lasergeleide anti-tank raket vanuit de noordelijke Gazastrook op het zuiden van Israël werd woensdagochtend een legerjeep geraakt. Hierbij kwam 1 Israëlische soldaat om het leven, 3 anderen raakten zwaargewond.

De aanval vond plaats in de buurt van Moshav Netiv HaAsara. De 4 mannen, 3 in de 20 en één in de 40, liepen allemaal verwondingen op door granaatscherven en de kracht van de explosie. Alle slachtoffers van de aanval werden naar het Barzilai Medical Center in Ashkelon gebracht. De persoon die later aan zijn verwondingen bezweek, werd oorspronkelijk geclassificeerd als ernstig gewond.

Bij het evacueren van de gewonden lagen reddingswerkers onder voortdurend raket- en mortiervuur vanuit Gaza. IDF-troepen reageerden met tank- en artillerievuur gericht op de eenheid die de raket had afgevuurd. Volgens Palestijnse bronnen kwamen hier 4 mensen bij om het leven.

Hamas nam de verantwoordelijkheid voor de aanval.

Maandag raakte een Israëlische burger lichtgewond na een aanval met een anti-tank wapen vanuit Gaza. Het gebied is sindsdien afgesloten voor burgers.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)