19-jarige Yehuda Gueta overleden na terroristische aanval

<em>Yehuda Gueta is vandaag op 19-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen van een terroristische aanval.</em>

De 19-jarige Yehuda Gueta, die zondagavond zwaargewond raakte bij een terroristische schietaanval bij het Tapuach kruispunt, is gisteravond in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Twee andere jongens raakten ook gewond tijdens deze aanval. Benaya Peretz is zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Amichai Hala was lichtgewond en is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Zojuist werd bekend dat de terrorist is aangehouden.

Afgelopen zondag raakte drie studenten – gewone willekeurige burgers – gewond tijdens een drive-by schietpartij, terwijl ze op de bus stonden te wachten. Eerder op de dag was al een andere terroristische aanval gepleegd op een militair door een Arabische vrouw. Helaas lezen we nauwelijks over dit soort aanslagen in de media, tenzij Israël iets terugdoet.

De terrorist is inmiddels aangehouden door doortastend optreden van de IDF. Het gaat om de 44-jarige Arabier Muntasir Shalabi, uit een Palestijns dorp Turmus Ayya. Meer informatie is op dit moment nog niet over hem bekend.

Yehuda Gueta kwam uit Jeruzalem en studeerde in Itamar. Hij laat zijn ouders, vier broers en twee zussen achter. Hij wordt deze donderdagochtend 6 mei begraven om 11 uur lokale tijd in Jeruzalem.

Advertentie (4)