6-jarige jongen gedood door raketaanval uit Gaza

Ido Avigail.

De zesjarige Ido Avigail werd woensdagavond gedood in de zuidelijke stad Sderot toen een raket afgevuurd vanuit de nabijgelegen Gazastrook de flat raakte waar hij woonde.

Vijf anderen raakten gewond bij de inslag van de raket op het flatgebouw in Sderot. Ook gebouwen in Ashkelon en Netivot liepen schade op door massale raketsalvo’s die woensdagavond werden afgevuurd op centraal en zuidelijk Israël. Minstens twintig Israëliërs raakten daarbij gewond.

De moeder van Ido Avigail nam hem mee naar de schuilkamer toen ze de alarmsirenes hoorden. Maar volgens berichten in de Hebreeuwse media doorboorden raketscherven het raam van de schuilplaats. Hij en zijn moeder raakten ernstig gewond. In het ziekenhuis werd hij enkele uren later dood verklaard.

Zijn dood brengt het aantal dodelijke slachtoffers in Israël op 7, waaronder 5 Israëlische burgers, een Indiase staatsburger en een IDF-soldaat die werd gedood door antitankraketvuur aan de grens met Gaza.

Beelden op twitter en de media laten dramatische beelden zien van de raketinslag op het gebouw in Sderot en het gat in de metalen afdekplaat van het raam in de schuilkamer waarin Ido Avigail werd gedood.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)