Raketaanvallen vanuit Gaza, geweld en rellen door Arabieren en Joden

Foto redactie

Het aantal raketten dat door Hamas op Israël is afgevuurd, is de duizend al ruim gepasseerd. Hamas richt zich op burgerdoelen, Israël op kopstukken van deze terreurorganisatie waarbij burgers in Gaza van tevoren worden gewaarschuwd door de IDF. Ondertussen gaan de rellen verspreid over heel Israël door.

Een 30-jarige Joodse Israëliër is in zijn auto aangevallen door Arabische demonstranten en verkeerd bij verschijnen van dit artikel in kritieke toestand. Hij is met ernstig hoofdletsel en bewusteloos opgenomen in het Galilea Medical Center. Ondertussen hebben vandaag de Kamerleden van SP, PvdA en GroenLinks aangedrongen op maatregelen tegen Israël.

De spanningen tussen Joodse en Arabische Israëliërs lopen hoog op. Hoewel Gantz een oproep aan beide heeft gedaan om de rust te bewaren en naar huis te gaan, liep het ook in Tel Aviv uit de hand.

De Sefardische opperrabbijn Yitzhak Yosef heeft mensen opgeroepen zich niet mee te laten sleuren in reacties op het geweld. “We mogen niet worden meegesleurd tot provocaties en het toebrengen van schade aan mensen of eigendommen.”

De chaos is groot in Israël, enerzijds verdedigt het IDF het land tegen de raketaanvallen, maakt de Iron Dome overuren en worden locaties waar terroristen zich bevinden aangevallen. Terwijl in Israël zelf het geweld van demonstranten toeneemt, slachtoffers maakt en de strijd tussen Arabische en Joodse inwoners van Israel lijkt te verhevigen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)