Een kijkje in de nieuwe cannabisplantage van Israël

Naar eigen zeggen is de plantage het grootste laboratorium voor het bewerken van plantengenen in Israël en een van de grootste ter wereld.
Cannabis onderzoekers in Israël. Ter illustratie. Foto YouTube.

CanBreed, een op genetica gebaseerd kweekbedrijf voor cannabis, heeft onlangs een plantage geopend net buiten de Israëlische stad Ra’ananah.

Naar eigen zeggen is de plantage het grootste laboratorium voor het bewerken van plantengenen in Israël en een van de grootste ter wereld. De plantage is ontworpen om cannabis en andere producten te kweken en te testen voor uiteindelijke massaproductie. CTech Meets nam een kijkje.

De fabriek is ongeveer 1.200 vierkante meter groot en bevat een laboratorium voor moleculaire biologie, een laboratorium voor weefselkweek en een kweekkluis.

Er zijn honderdduizenden zaden en planten die worden gekweekt voor testdoeleinden. CanBreed kan tools voor het bewerken van genen toepassen om betere grondstoffen voor medische producten te leveren. Dit betekent dat het team van 24 mensen – van wie 16 moleculair biologen – hard aan het werk zijn om plantenzaden te creëren die na het kweken constante en betrouwbare resultaten opleveren.

“Never get high on your own supply”

Op het bedrijfsterrein is een grote open ruimte met een volleybald veld om het team te helpen ontspannen. “Never get high on your own supply” legt oprichter en CEO Ido Margalit aan CTech uit als ze hem vragen waarom ze niet ontspannen met het gebruik van meer ‘conventionele’ items die in het bedrijf ruim voorhanden zijn.

In de kweekkluis, die achter slot en grendel zit om aan de wettelijke vereisten te voldoen, worden meer dan 32 verschillende soorten cannabis getest. Hier staan ​​honderden planten die onder stabiele en constante omstandigheden worden gekweekt. Met de kennis die wordt opgedaan kan het bedrijf zijn klanten, hennep- en cannabistelers, beter helpen begrijpen hoe hun zaden gedijen.

“Veel cannabistelers hebben al hun operationele instellingen binnenshuis”, legt Margalit aan CTech uit. Maar in Israël wordt cannabis in de buitenlucht geteeld en dat is waar het bedrijf zich op richt.

CanBreed is opgericht in 2017. In 2020 kocht het een boerderij van 3,5 hectare in San Diego, Californië, waar het verwacht jaarlijks meer dan 12 miljoen zaden te produceren. Met de tests die momenteel plaatsvinden in Israël, verwacht Margalit dat de plantage in Californië eind dit jaar of begin 2022 operationeel zal zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!