Gaza onder vuur: zeker 600 inslagen van Hamas-raketten

Een Palestijn is blij met zijn raket. Foto YouTube.

De IDF heeft vastgesteld dat ongeveer 20 tot 30 procent van de raketten die door Palestijnse terroristen worden afgeschoten tot ontploffing komen in de Gazastrook, met Palestijnse burgerslachtoffers als gevolg.

In de afgelopen 9 dagen zijn door de terreurgroep meer dan 3000 raketten afgeschoten op Israël. Gezien het hoge aantal mislukte lanceringen van de raketten waarmee Hamas Israël bestookt, heeft de Palestijnse bevolking van Gaza in diezelfde tijd 600 tot 900 raketinslagen moeten incasseren.

De Algemeiner meldt dat vorige week maandag zeker 17 Palestijnse burgers omkwamen door een Hamas raket die in de Gazastrook neerkwam.

Het faalpercentage van de Hamas raketten ligt abnormaal hoog en is hoger dan in eerdere conflicten tussen de terreurgroep en Israël. Mogelijk dat de tactieken die Hamas gebruikt, zoals het richten op grotere afstanden, resulteert in meer mislukte lanceringen dan normaal.

Het gevolg is dat Hamas-raketten die nauwelijks kans maken om ooit een Israëliër te raken, een veel hoger slagingspercentage hebben in het doden en verminken van Palestijnen. Raketten die op Israël worden afgevuurd worden door de Iron Dome uit de lucht geschoten of komen in open gebieden terecht. Slechts een enkeling weet door te komen en richt dan aanzienlijke schade aan, met tot nu toe 12 doden en tientallen gewonden tot gevolg.

Raketten die door Hamas op Israëlische steden worden afgeschoten, worden afgevuurd vanuit dichtbevolkte delen van de Gazastrook. Raketten die falen, niet zelden bij de lancering, komen ook meestal in bewoonde delen van de Gazastrook terecht. Daar is echter geen bescherming van een Iron Dome, dus al die raketten treffen doel. Dat zijn er inmiddels tussen de 600 en de 900 geweest.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Hamas zijn er sinds de gevechten vorige week begonnen 219 inwoners van Gaza omgekomen. Het ministerie zegt dat 63 van de doden minderjarig zijn. Er zijn 1530 mensen gewond geraakt.

Israël heeft gezegd dat van de dodelijke slachtoffers ten minste 150 leden zijn van Palestijnse terreurgroepen en dat veel van de Palestijnse burgerslachtoffers het gevolg zijn van honderden Hamas-raketten die bij de lancering falen en in de Gazastrook tot ontploffing komen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)