Hamas richt raketaanvallen op Israëlische steden met luchtmachtbases

Foto redactie

Terreurgroepen in Gaza vuurden dinsdagnacht en woensdagochtend verschillende raketsalvo’s af op Zuid- en Midden-Israël. Volgens Hamas zouden de aanvallen op Israëlische luchtmachtbases zijn gericht.

“De bases die het doelwit waren van de Al Qassam Brigades, zijn Hatzor, Hatzerim, Nevatim, Tel Nof, Palmachim en Ramon”, zei Hamas in een verklaring. Voor de aanval zou Hamas de uit Iran afkomstige Sejjill raketten hebben ingezet.

Rode alarmsirenes gingen af in de grenssteden van Gaza, in de zuidelijke kuststeden Ashdod en Ashkelon en in steden als Rehovot en Palmachim.

Woordvoerder van de IDF, Hidai Zilberman, zei woensdagochtend dat het leger geen aanwijzingen had dat een raket een van zijn luchtmachtbases had geraakt. In één geval landde een projectiel in een open veld ver buiten de Tel Nof-basis nabij Rehovot, zei hij.

Volgens de IDF werden in de loop van dinsdagavond en woensdagochtend zo’n 50 raketten afgevuurd op Israël vanuit Gaza, waarvan er 10 neerkwamen in de Gazastrook. Er werden geen verwondingen of schade gemeld tijdens de nachtelijke raketaanvallen. De resterende 40 projectielen werden onderschept door de Iron Dome of kwamen in open gebieden neer.

De aangekondigde aanval van Hamas op vliegbases is een reactie van de terreurgroep op kritiek van de VS en andere wereldleiders dat het de Israëlische burgerbevolking aanvalt wat in strijd is met het internationaal recht.

De Hamas-raketten die tijdens deze vermeende aanval op Israëlische luchtmachtbases werden afgevuurd, troffen echter burgergebieden en de terreurgroep vuurde ‘s nachts raketten af op steden waar geen Israëlische luchtmachtbases zijn.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)