Hamas valt offshore-gasinstallatie aan met raketten en zelfmoorddrones

Het Tamar gasplatform. Ter illustratie. Foto YouTube.

Het leger benadrukt dat raketten en zelfmoorddrones die de afgelopen week op de Tamar offshore-gasinstallatie zijn afgevuurd, deze nooit in gevaar hebben gebracht. Het gasplatform kreeg desalniettemin de opdracht om de operaties tijdelijk stil te leggen.

Het leger zei dat de marine in staat is geweest om met succes verschillende aanvallen van de marine-eenheid van Hamas te verijdelen. Verder is het grootste deel van de maritieme infrastructuur van de terreurgroep vernietigd sinds aanvang van de vijandelijkheden afgelopen maandag.

Volgens Channel 12 News wordt Tamar beschermd door een door schepen gedragen Iron Dome-luchtverdedigingsbatterij en andere maatregelen.

Ook werd vandaag een schijnbare poging van Hamas om een ​​aanval op Israël vanuit zee uit te voeren voorkomen. In het noorden van de Gazastrook werd een aantal terroristen gespot met verdachte ‘marine-duikwapens’.

“Het schip werd naar het strand gebracht en was klaarblijkelijk onderweg om een ​​vijandige sabotage-operatie uit te voeren tegen Israël”, aldus een IDF-verklaring.

De Hamas-terroristen en hun uitrusting werden door Israëlische marineschepen en militaire vliegtuigen onder vuur genomen.

In de laatste ronde van gevechten heeft de marine acht wapenopslagen voor marine – wapens vernietigd, 10 Hamas-marine-posten en 22 schepen die tot de zeestrijdkrachten van de terreurgroepen behoorden.

Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad hebben hun marine-eenheden aanzienlijk uitgebreid sinds Operatie Protective Edge in 2014, door te investeren in het trainen van marine-commando’s en de aanschaf van onder andere commandoschepen en precisiedrones.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)