Hamas vuurt 60 raketten af, sirenes in Jeruzalem, Knesset ontruimt

Hamas vuurt raketten af vanuit Gaza. Foto Twitter.

Het Israëlische leger bevestigt dat ten minste 60 raketten vanuit Gaza op Jeruzalem zijn afgevuurd. Een ervan werd onderschept door het luchtverdedigingssysteem Iron Dome. Een andere raket raakte een huis in een buitenwijk van de stad en veroorzaakte schade.

Palestijnse terroristen in Gaza vuurden raketten af op Jeruzalem en Zuid-Israël nadat om 18:00 uur Israëlische tijd een ultimatum verliep van Hamas dat van Israël eiste dat het zijn troepen moest verwijderen van de Tempelberg in Jeruzalem. Israëlische politieagenten hadden zich eerder die dag al van de Tempelberg teruggetrokken.

In Jeruzalem en in het zuiden van Israël moesten miljoenen burgers de schuilkelders opzoeken.

De raketbeschieting leidde tot een besluit om wetgevers uit de Knesset te evacueren en naar schuilplaatsen te brengen.

Ondertussen werd vanuit de noordelijke Gazastrook een antitankraket afgevuurd op een Israëlisch burgervoertuig, waarbij één persoon licht gewond raakte. De militaire vleugel van de Islamitische Jihad eiste de verantwoordelijkheid op.

In het zuiden van Israël riepen de autoriteiten inwoners van grensgemeenschappen rond Gaza op om tot nader order thuis en in de buurt van schuilkelders te blijven.

Het Israëlische leger heeft bevestigd dat het een aanval heeft uitgevoerd in de Gazastrook als reactie op het raketvuur vanuit de enclave.

Volgens de IDF zijn drie Hamas-agenten gedood bij een gerichte aanval.

Palestijnse bronnen bevestigen dat er slachtoffers zijn, waaronder een Hamas commandant. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldt 9 doden bij een Israëlische aanval.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)