Israël toont VS bewijs dat Hamas gebruik maakte van het mediagebouw in Gaza

Het interview met Netanyahu op Face the Nation

Tijdens een telefoongesprek tussen premier Netanyahu en de Amerikaanse president Joe Biden is het bewijs gedeeld waaruit blijkt dat Hamas opereerde in in het mediagebouw in Gaza.

Het gebouw in Gaza met kantoren van internationale media, waaronder Associated Press (AP) en Al Jazeera, werd zaterdag getroffen door een Israëlische raketaanval en stortte vervolgens in. Een uur voor de aanval kregen de journalisten van de IDF een waarschuwing dat het gebouw geëvacueerd moest worden.

AP en Al Jazeera ontkennen dat Hamas actief was in het gebouw en vragen om een onafhankelijk onderzoek. Eerder had Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken in een persconferentie gezegd nog geen bewijs van Israël te hebben gezien.

De Amerikanen gaven echter aan de Israëlische uitleg bevredigend te vinden toen de informatie werd gedeeld tijdens het telefoongesprek tussen premier Netanyahu en president Biden afgelopen zaterdag.

Premier Benjamin Netanyahu bevestigde deze gang van zaken toen hem gevraagd werd naar het gesprek in een interview met het Amerikaanse tv-programma Face the Nation.

‘We delen alle informatie met onze Amerikaanse vrienden’, zei hij. “De informatie die we hadden, gaat over een inlichtingendienst van [Hamas], gehuisvest in dat gebouw dat terroristische aanslagen op Israëlische burgers beraamt en organiseert. Het is een volkomen legitiem doelwit.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!