Israël vs Palestina: Botsing van beschavingen (2)

In deze aflevering gaan Yernaz Ramautarsing en Anis Benhayyoun dieper in op het Israel-Palestina conflict en zijn onderliggende aard: een botsing van beschavingen.

We luisteren eerst naar een uitleg van Ayn Rand over zogenaamde “witch doctors” en de heren gaan dieper in op de scheiding tussen ratio en emotie. Een volk geleid door emotie zal nooit de realiteit kunnen begrijpen en automatisch minder succesvol zijn dan een volk hoofdzakelijk geleid door ratio. Hoe kan je als rationeel land eigenlijk onderhandelen met een land geleid door emotie? Deze strijd tussen de rede en emotie wordt wereldwijd gevoerd in ieder land. Welke zijde de overhand heeft zal het lot van dat land bepalen. Yernaz en Anis pleiten voor meer rede aan alle kanten om deze wereld vrijer en welvarender te maken.

Bekijk ook deze podcast van Yernaz en Anis:
De waarheid over het Israël-Palestina conflict

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)