Likud-minister wil tijdelijke invasie van Gaza

Likud Minister Yuval Steinitz, ter illustratie. Foto YouTube.

Minister van Energie Yuval Steinitz riep woensdag in een interview met Ynet de IDF op om Gaza tijdelijk te veroveren zodat Hamas ontwapend kan worden.

“Niemand zal Hamas ontwapenen tenzij we het met geweld doen”, zei Steinitz tegen de nieuwssite Ynet.

“Het kan niet voorkomen worden dat op een dag Gaza tijdelijk wordt overgenomen”, Steinitz. “Die dag is om allerlei redenen nog niet aangebroken. Ik denk dat de dag zal komen, zo niet nu dan in de komende jaren. “

Steinitz erkende dat anderen in de regering zijn mening niet delen. “Dit idee brengt hoge kosten met zich mee; daarom begrijp ik degenen die er anders over denken dan ik, ‘zei hij.

Voor nu is Steinitz voorstander van een eenzijdig staakt-het-vuren. Een overeenkomst met Hamas ziet hij niet zitten, aangezien de Islamitische terreurorganisatie onbetrouwbaar is.

Zodra er enige vorm van interne rivaliteit is in Gaza, “zullen de partijen willen laten zien wie gewelddadiger of gedurfder is en zullen ze [een overeenkomst] schenden zonder met hun ogen te knipperen, ”zei hij.

“Ik ben tegen voorwaarden”, voegde Steinitz eraan toe. “Ik behoor tot degenen die denken dat het niet nodig is om naar een nieuwe overeenkomst met Hamas te streven.”

Betreffende hoe lang hij denkt dat de operatie zal duren, benadrukte Steinitz dat hij geen verklaring over de kwestie kan afleggen, aangezien het “laatste wat ik wil doen is de andere partij een schema geven”.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)