CJO doet aangifte tegen radicale moslims in Nederland

Het Centraal Joods Overleg (CJO), de koepelorganisatie van grote Joodse gemeenschappen in Nederland, heeft aangifte gedaan wegens de antisemitische leuzen die tijdens de pro-Palestina demonstratie afgelopen zondag geroepen werden in Amsterdam. 

Het gaat volgens het CJO om kreten die haat zaaien en tot geweld oproepen tegen Joden. Oud-vicepremier Maxime Verhagen (CDA) steunt de aangifte.

Het CJO acht baseert de aangifte op Artikel 131.1 en Artikel 137. d van het Wetboek van Strafrecht. Naftaniel verzoekt politie en Justitie de demonstranten die de uitlatingen hebben gedaan op te sporen en te vervolgen.

De aangifte is gericht tegen demonstranten die de leus ‘Khaybar, Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammed, sa Yahud!’ (‘Joden, onthoud Khaybar, het leger van Mohammed komt terug!’) riepen.

De joodse bevolking van Khaybar, een oaseplaats in Saoedi-Arabië, werd volgens de Islamitische overlevering in 629 door volgelingen van Mohammed deels vermoord en tot slaaf gemaakt.

Eerder kondigde Diederik Boomsma van het CDA al aan vragen te willen stellen aan de verantwoordelijke wethouders en burgemeester Femke Halsema (GroenLinks) over het incident.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)