Rellen en arrestaties in Jeruzalem Haifa en Nazareth; sirenes in Zuid-Israël

Foto redactie

Zondagavond vonden er op verschillende locaties in Israël confrontaties plaats tussen Arabische demonstranten en politie, voornamelijk in Jeruzalem en Haifa, na dagen van botsingen tussen veiligheidstroepen en Palestijnen in de hoofdstad.

Kort na het einde van een grote gebedssessie ter gelegenheid van Jeruzalemdag op het plein bij de Kotel, de Westmuur, braken er rellen uit in de wijk Sheikh Jarrah in Oost-Jeruzalem en bij de Damascuspoort van de Oude Stad.

Relschoppers staken voertuigen in brand en gooiden stenen en glazen flessen naar politieagenten die reageerden met verdovingsgranaten en waterkanonnen.

Ook werden er zondagavond verschillende schermutselingen gemeld in Haifa, waar 15 relschoppers werden gearresteerd nadat ze agenten hadden aangevallen en probeerden door een politiebarrière te breken en het verkeer te belemmeren.

In de voornamelijk Arabische stad Nazareth verzamelden demonstranten zich tegenover het politiebureau om solidariteit te betonen met de inwoners van Sheikh Jarrah. De demonstranten verbrandden banden en kwamen in botsing met de politie, wat leidde tot verschillende arrestaties.

Ondertussen waren er zondagavond in Ashkelon raketsirenes te horen nadat verscheidene projectielen vanuit de door Hamas gecontroleerde Gazastrook op Israëlisch grondgebied waren afgevuurd.

Het Iron Dome raketafweersysteem werd ingezet om de projectielen te onderscheppen. Er waren geen meldingen van verwondingen of schade.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!