Weer raketten afgevuurd op Israël vanuit Libanon

Foto redactie

Maandag zijn er 6 raketten vanuit Libanon op Israël afgevuurd. Het leger zei dat het reageerde met artillerievuur.

Als gevolg van de raketbeschietingen gingen in sommige gemeenschappen nabij de grens waarschuwingssirenes af. Het leger beval later gemeenschappen binnen vier kilometer van de noordgrens om de schuilkelders te openen.

Er zijn geen gewonden gemeld.

Een Libanese militaire bron bevestigde aan AFP dat verschillende Grad-raketten waren afgevuurd vanuit het Shebaa boerderijen-gebied in het zuiden van Libanon naar Israël.

“UNIFIL detecteerde het afvuren van raketten vanuit het algemene gebied van Rashaya Al Foukhar ten noorden van Kfar Chouba in Zuid-Libanon,” tweette UNIFIL, erop wijzend dat de IDF met artillerievuur reageerde en de locatie onder vuur nam waar de raketten vandaan kwamen.

Dit was de tweede keer dat raketten werden afgevuurd vanuit Libanon sinds de gevechten langs de zuidgrens van Israël met Gaza vorige week maandag begonnen.

Drie raketten werden vrijdagavond vanuit Syrië op Israël afgevuurd, uren nadat de Libanese terreurgroep Hezbollah zei dat een van zijn leden tijdens een protest aan de grens door Israëlisch vuur was omgekomen.

Eén raket viel in Syrië en de andere twee landden in open delen van de Golanhoogten, aldus het leger.

Donderdag hebben Israëlische troepen tankgranaten afgevuurd als waarschuwing voor een groep demonstranten die het grenshek met Libanon in de buurt van Metulla doorbraken en brand stichtten, aldus het leger.

Libanon zei dat één persoon werd gedood en Hezbollah zei later dat de 21-jarige Mohammad Tahan lid was van de sjiitische terreurgroep.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)