Pro-Palestijnse groep bestormt huis van moslim Youtuber

<br />

In de vroege uren van maandagochtend bestormde een gemaskerde bende het huis van een Islamitische Youtuber na, wat volgens de groep “respectloze opmerkingen” over Palestina waren.

Schokkende beelden tonen een gemaskerde bende die met de Palestijnse vlag zwaait voordat ze het huis van de populaire moslim Youtuber Mufti Abu Layth bestormen. De ramen worden ingegooid en de deur werd met brute kracht ingetrapt waarna de bende het huis binnendringt om de bewoners te terroriseren.

Mufti Abu Layth woont met zijn familie in Hodge Hill, Birmingham en heeft twee dochters van respectievelijk 6 en 9. Gelukkig is niemand gewond geraakt in de aanval zegt hij tegen The Sun, maar zijn kinderen zijn getraumatiseerd.

De gewelddadige reactie kwam na een YouTube-video van Abu Layth waarin hij zijn standpunt bepreekt over het huidige conflict tussen Israël en de Palestijnen. Abu Layth houdt vol dat hij pro-Palestijns is, maar zegt in zijn video een genuanceerde blik op de situatie te geven.

Enkele uren voor de aanval waarschuwde Layth zijn volgers met een Facebook-bericht dat er een bewerkte clip circuleerde die zijn standpunt manipuleerde om anti-Palestijns te lijken. Zijn bericht luidde: “Dit is GEEN video die ik heb gemaakt of geüpload, maar in plaats daarvan is geknipt en geplakt en geüpload door mijn haters in een absurde poging om mij te belasteren”.

Volgens Abu Layth heeft de politie de video’s nu en wordt er onderzoek gedaan.

Deze aanval op Abu Layth volgt een aantal andere recente antisemitische aanvallen van pro-Palestijnse groeperingen in het Verenigd Koninkrijk.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)