Arabische man gearresteerd voor het gooien van brandbom in Jaffa

Het 12-jarige slachtoffer van de<br />brandbomaanslag in Jaffa. Foto Twitter.

De Israëlische politie en de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet hebben zondagavond een Arabische man gearresteerd die verdacht wordt van het gooien van een brandbom waardoor afgelopen vrijdag een 12-jarige jongen ernstig verwondde raakte in Jaffa.

De 20-jarige verdachte is een Arabier die in de buurt van de Ajami-buurt woont waar het incident plaatsvond. Volgens de politie vluchtte hij de stad uit met een medeplichtige kort na het incident op vrijdag, tijdens de aanvallen op joden in de deels Arabische buitenwijk van Tel Aviv.

Bij zijn terugkeer zondagavond werd hij gearresteerd. Volgens de Israëlische politie worden in de zaak meer arrestaties verwacht.

De aanval werd vastgelegd door bewakingscamera’s waarop te zien is dat twee verdachten een brandbom in het huis van de familie gooiden en vervolgens wegvluchten.

Kort na de aanval moest de jongen naar het ziekenhuis worden gebracht waar hij wordt behandeld voor ernstige brandwonden. Zijn zus raakte ook gewond bij het incident.

Getuigen beweren dat de verdachten in totaal negen molotovcocktails bij zich hadden, maar er slechts één konden gooien voordat ze op de vlucht sloegen.

“Mijn kinderen zaten vlak bij het raam”, zei Sabri Jantazi, de vader van de jongen. Plots gooide iemand een molotovcocktail door het raam en stak onze woonkamer in brand. Mijn zoon liep ernstige brandwonden op in zijn gezicht, zijn zus raakte lichtgewond”, zei Jantazi, die de beweringen afwijst dat de aanvaller een Arabier was.

“Een Arabier verbrandt geen Arabier en een Jood verbrandt geen Jood”, zei Jantazi. “We hadden [Eid al-Fitr] lichten bij het raam, dat is een teken dat we Arabieren zijn, en toch gooiden ze de molotovcocktail.”


Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)