IDF: minstens 160 terroristen gedood

De IDF heeft minstens 160 terroristen van Hamas en de Islamitische Jihad gedood sinds het begin van de vijandelijkheden vorige week, maakte het Israëlische leger dinsdag bekend.

Volgens IDF-woordvoerder Hidai Zilberman waren ongeveer 120 van de doden leden van Hamas en 25 waren leden van de Islamitische Jihad.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldt een dodental van 200, waaronder 59 kinderen en 35 vrouwen. Nog eens 1.300 zijn gewond geraakt. Het is niet duidelijk of het ministerie alle doden telt of dat de Hamas-terroristen niet in de telling worden opgenomen.

IDF-woordvoerder Brig.-Gen. Hidai Zilberman vertelde verslaggevers dat de IDF ‘s nachts door is gegaan met aanvallen tegen doelen van Hamas en de Islamitische Jihad, waaronder 12 meerloops-raketwerpers, waarvan er 6 klaar stonden om te worden afgevuurd op Israël

De afgelopen 3 dagen zijn in totaal 65 van dit soort lanceerinrichtingen vernietigd, waarmee binnen enkele seconden 4 tot 9 raketten kunnen worden afgevuurd.

Ook bleef de Israëlische luchtmacht het ondergrondse tunnelnetwerk van Hamas bestoken. Ongeveer 10 tot 15 kilometer aan tunnelnetwerk werd vernietigd.

“We kennen van het ondergrondse netwerk elke ingang”, zei Zilberman, eraan toevoegend dat de vernietiging van het netwerk de Hamas-agenten ertoe dwingt bovengronds te opereren.

De IDF liet ook weten dat de aanvallen in de welvarende wijk Rimal in Gaza, waar het zenuwcentrum van Hamas in Gaza zich bevindt, de hele dag zullen doorgaan.

De aankondigingen werden gemaakt terwijl dinsdagochtend alarmsirenes in de grensgemeenschappen van Gaza klonken na een zeldzame pauze van 6 uur gedurende de nacht. Het raketvuur werd hervat, raakte een woning en veroorzaakte grote schade.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)