‘Zodra de Palestijnen hun wapens neerleggen, zal er vrede zijn’

CIDI-voorzitter Ron Eisenmann spreekt zich op sociale media uit over het conflict tussen Israel en de Palestijnen, op de dezelfde dag dat Israel in 1948 een onafhankelijke staat werd.

Eisenmann schrijft in een tweet: “Op deze dag in 1948 werd op basis van een VN-resolutie de Staat Israël uitgeroepen nadat de Arabische landen het verdelingsplan hadden afgewezen. Een dag later vielen vijf Arabische landen de nieuwe staat aan met het doel de ‘Joden te verdrijven’. Als door een wonder hield de jonge Joodse staat stand en wist het de 5 Arabische legers te weerstaan. Ook nadien weigerden Palestijnse leiders akkoord te gaan met een verdeling van het land.

Zoals vaak wordt gezegd: ‘The Palestinians never miss an opportunity to miss an opportunity.’ Dat er nog geen vrede is, ligt aan de Palestijnse leiders. Israël heeft met de vrede met Egypte aangetoond land voor vrede te willen bereiken. Ook de terugtrekking uit de Gaza is daar een bewijs van. Israël heeft met een handvol Arabische landen de afgelopen jaren vrede gesloten. Israël kan zich beroepen op een track record als het om de bereidheid om vrede te sluiten gaat. Dat kan van de Palestijnen niet worden gezegd. Israël heeft aan die kant geen partner om vrede mee te sluiten. Hamas is een terroristische organisatie die in haar handvest nog steeds de vernietiging van de Joodse staat heeft staan en bombardeert Israëlische steden met als doel zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

De Palestijnse Autoriteit van Abbas is verzwakt en corrupt en heeft na 13 jaar aangekondigde verkiezingen, deze wederom 2 weken geleden afgeblazen. De geschiedenis leert dat Israël zich kan en moet verdedigen zoals elk land dat recht en die plicht heeft. Zodra de Palestijnen hun wapens neerleggen zal er vrede zijn.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)