Spervuur ​​van 130 raketten op het zuiden en midden van Israël

Raketvuur vanuit Gaza, foto YouTube.

Palestijnse terreurgroepen hebben van zaterdagavond tot zondagochtend meer dan 130 raketten op Israël afgevuurd vanuit Gaza.

Sirenes klonken onder meer in Tel Aviv, Bat Yam, Holon, Rishon Lezion, Herzilya, Bnei Brak, Lod, Givatayim, Givat Shmuel, Ashdod, Ashkelon, Gan Yavne, Yad Mordechai , Netivot en Nahal Oz.

Van de meer dan 130 afgevuurde raketten slaagden 11 er niet in Israël te bereiken en kwamen tot ontploffing in de Gazastrook. Van de overige 120 raketten werden er tientallen onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem. Volgens de Israëlische autoriteiten zijn er geen meldingen van verwondingen of ernstige schade.

Het spervuur laat in de nacht was een voortzetting van het raketvuur gisteren op het zuiden en midden van Israël, waar bij een inslag op de centrale stad Ramat Gan een 50-jarige man omkwam.

De IDF bombardeerde zaterdagavond het huis in Gaza van de Hamas-functionaris Khalil al-Hayya, de plaatsvervanger van de lokale leider Yahya Sinwar.

Ook nam de Israëlische luchtmacht het huis van Hamas-leider Yahya Sinwar en zijn broer onder vuur. De locaties dienen volgens de IDF als belangrijke terreurinfrastructuur.

Verder voerde de IAF luchtaanvallen uit tegen andere doelen van de Palestijnse terreurorganisaties in de Gazasstrook, waaronder het huis van de bataljonscommandant van de wijk Zeitun. Ook werden tientallen wapenproductie- en opslagplaatsen getroffen.

In een briefing aan verslaggevers op zondag zei IDF-woordvoerder Brigadier-Generaal Hidai Zilberman dat het leger de tweede fase van de geplande aanval op het ondergrondse tunnelsysteem van Hamas was begonnen, waarbij tientallen vliegtuigen met precisiemunitie in het noorden en midden van Gaza aanvallen uitvoerden.

Zilberman zei dat het leger dit systeem de komende dagen zal blijven aanvallen, evenals de lanceerinstallaties die door de terreurgroepen worden gebruikt om salvo’s op Israël af te vuren.

De IDF heeft tussen de 40 en 45 van deze lanceerinstallaties uitgeschakeld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)