Israël vernietigt flatgebouw in Gaza met kantoor Al Jazeera

Een flatgebouw in Gaza, waar internationale mediabureaus gehuisvest waren waaronder Al Jazeera en AP, is door een Israëlische luchtaanval met de grond gelijk gemaakt.

Live video toont hoe het 11 verdiepingen tellende al-Jalaa-gebouw, waar ook verschillende woningen en andere kantoren geherbergd waren, in elkaar stort nadat het getroffen wordt door raketten van de Israëlische luchtmacht.

De inwoners en werknemers van het gebouw werden een uur van te voren gewaarschuwd om te vertrekken. Volgens de IDF werd het 12 verdiepingen tellende Al Jala-gebouw gebruikt door de Hamas inlichtingendienst en gebruikte Hamas de kantoren als menselijk schild.

Voor zover bekend raakte niemand gewond. 

AP verlaat het al-Jalaa-gebouw

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!