Israël verwelkomt eerste uitwisselingsstudent uit de VAE

Jonathan Davis, hoofd van de Raphael Recanati International School, prof. Uriel Reichman, president en oprichter van het IDC Herzliya, ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Israël, Z.E. Mohamed Al Khaja en student Mansoor Bin Shamekh al-Marzooqi. (foto: IDC Herzliya)

Voor het eerst begint een buitenlandse uitwisselingsstudent uit de Verenigde Arabische Emiraten aan een studie aan een Israëlische universiteit.

De student, Mansoor bin Shamekh al-Marzooqi, 19, heeft zich ingeschreven aan het Interdisciplinary Center Herzliya in Herzliya en zal een bacheloropleiding in overheidsstudies volgen.

“Ik koos ervoor om in Israël te komen studeren uit een sterk verlangen om bij te dragen aan de bevordering van de vrede”, zei Marzooqi in een verklaring.

“De stappen die door de leiders van onze twee landen zijn genomen, hebben me de kans gegeven om hier te komen en onze waarde, die van jongeren, te laten zien bij het bevorderen van samenwerking voor vrede en welvaart”, zei hij.

“Ik hoorde van een Israëlische vriend van mij die naar de internationale school ging over IDC en de sfeer hier en ik voel me heel veilig om hier te studeren. Ik concentreer me momenteel op het behalen van mijn bachelorsdiploma en hoop dat ik in de toekomst kan doorgaan naar mijn Master diploma.”

Marzooqi werd welkom geheten op de school door IDC-president en oprichter prof. Uriel Reichman en de ambassadeur van de VAE in Israël Mohamed Al Khaja.

“Ik ben erg trots dat de IDC de eerste academische instelling in Israël is die een student uit de Emiraten inschrijft”, zei Reichman.

Al Khaja zei: “Vandaag markeert opnieuw een belangrijke mijlpaal in onze zoektocht naar het bereiken van onze gedeelde visie van betrokkenheid. Ik geloof dat onderwijs en cultuur een brug vormen naar een betere toekomst. Samenwerken voor de voortgang en het succes van onderzoekssamenwerking en studentenuitwisselingen zal onze volkeren dichterbij brengen.”

Afgelopen september waren de VAE en de deelstaat Bahrein de eerste Arabische staten in een kwart eeuw die overeenkomsten ondertekenden om formele banden met Israël aan te knopen. Israël en de VAE hebben al directe vluchten opgezet en talrijke handelsdelegaties uitgewisseld en duizenden Israëlische toeristen hebben ondertussen de golfstaat bezocht.

Israël opende in januari een ambassade in Abu Dhabi.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!