Israël brengt recorddelegatie naar Olympische Spelen in Tokio

De Israëlische delegatie voor de Olympische Spelen in Tokio is de grootste die Israël ooit gestuurd heeft, zegt het Israëlisch Olympisch comité.

Met 90 atleten is de delegatie bijna het dubbele vergeleken met de 47 die deelnamen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Deze buitengewone toename is voornamelijk te danken aan de 24 leden van het allereerste honkbalteam van Israël dat aan de spelen mee doet.

Israël maakt ook zijn debuut in surfen, boogschieten en paardensport.

Ook zal David Litvinov zich bij de Israëlische delegatie voegen voor gewichtheffen nadat de Braziliaanse atleet Fernando Rice werd betrapt met verboden middelen, waardoor er ruimte kwam voor een nieuwe atleet in de categorie.

Judoka Or Sasson, een Israëlische medaillewinnaar van de Olympische Spelen van 2016, keert terug. Hij won een bronzen medaille.

Alexander Shatilov, een gevierd turner en de meest ervaren Olympische atleet in de Israëlische delegatie, keert terug voor zijn vierde Olympische spelen.
Nieuwkomer-turnster Linoy Ashram, die onlangs een reeks internationale medailles heeft gewonnen, wordt gezien als Israëls beste kans voor een medaille in Tokio.

Sinds de officiële erkenning van Israël in 1952 door het Internationaal Olympisch Comité heeft het land in totaal negen Olympische medailles gewonnen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)