Nieuwe Hoop partij doet beroep op Arabische Knesset-leden om legalisering van cannabis te steunen

Sharren Haskel van de Nieuwe Hoop partij. Foto YouTube.

Knesset-lid Sharren Haskel van de Nieuwe Hoop partij doet een beroep op Arabische wetgevers om steun te geven aan haar wetsvoorstel om recreatief marihuanagebruik te decriminaliseren.

Vorige week trok de islamitische Ra’am-partij zijn steun in voor de voorgestelde wetgeving , waarna deze faalde om te worden aangenomen. De Ra’am partij onder leiding van Mansour Abbas maakt onderdeel uit van de Israëlische regeringscoalitie.

Haskel zegt volgende week het wetsvoorstel voor een eerste plenumlezing opnieuw te presenteren.

“Ik doe nogmaals een beroep op vertegenwoordigers van het Arabische publiek in de Knesset. Ongeveer 33 procent van de arrestaties voor cannabis zijn van Arabische burgers, bijna het dubbele van hun bevolkingsomvang”, schrijft ze op Twitter. “Van de Arabieren heeft 45% cannabis geprobeerd of gebruikt en jij veroordeelt ze tot een leven van misdaad.”

Eerdere rapporten zeiden dat Haskel onder druk stond om haar voorgestelde wetsvoorstel in te trekken, omdat de wetgeving niet de steun heeft van Ra’am en daarom een bijna zekere nederlaag bij een stemming tegemoet gaat.

Ondanks de smeekbeden van de coalitie had Haskel geweigerd het wetsvoorstel terug te trekken, aldus Hebreeuwse media.

Het wetsvoorstel werd zondag goedgekeurd door de Ministeriële Commissie voor Wetgeving en kreeg officiële steun van de regering. Maar de Islamitische Ra’am partij, die al meerdere keren gebroken heeft met de coalitie, is wegens religieuze gronden tegen decriminalisering van marihuanaconsumptie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)