Israël neemt cryptocurrency-accounts van Hamas in beslag

Bitcoin & Hamas, ter illustratie. Foto Ynet.

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz heeft opdracht gegeven om digitale portemonnees in beslag te nemen, die door de terreurgroep worden gebruikt om donaties te ontvangen voor wapens en terroristische activiteiten.

De cryptocurrencies die zijn geconfisqueerd werden gebruikt vanuit de Gazastrook en maakten deel uit van pogingen van Hamas om fondsen uit het buitenland in te zamelen na het 11-daagse conflict met Israël in mei.

Behalve Bitcoin is het Ministerie van Defensie erin geslaagd om andere digitale valuta’s, waaronder XRP, Ethereum, Tether en Dogecoin in beslag te nemen.

“De inlichtingen, technologische en juridische instrumenten die ons in staat stellen om het geld van terroristen waar dan ook ter wereld te confisqueren, vormen een operationele doorbraak”, zei Gantz.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin zijn aantrekkelijk voor illegale activiteiten omdat de overschrijvingen anoniem plaatsvinden. Het voordeel voor de autoriteiten is dat alle transacties openbaar zijn en kunnen worden getraceerd.

Volgens Noa Mashiah, de CEO van de Israëlische Bitcoin Association, bewijst het nieuws de veiligheid van digitale valuta.

“De inbeslagname en verbeurdverklaring van de donaties van Hamas bewijst dat Bitcoin een veilige valuta is”, zei Mashiah. “Criminelen die gebruik maken van dit financiële systeem zullen op de harde manier ontdekken dat het open transactielogboek, de blockchain, hen zal ontbloten en wetshandhavingsinstanties de gelegenheid geeft om tegen hen op te treden.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)