Vrouw in Brussel gearresteerd op verdenking van Iraans complot tegen Israëlische doelen

Luchthaven Brussel, ter illustratie. Foto YouTube.

Een vrouw in België wordt ervan verdacht in opdracht van Iran een koffer te hebben achtergelaten op het vliegveld van Brussel om inlichtingen te verzamelen over de veiligheidsprotocollen en het gedrag van het personeel van de Israëlische luchtvaartmaatschappij.

De Belgische autoriteiten hebben een vrouw gearresteerd die verdacht wordt van deelname aan een Iraans complot om inlichtingen te verzamelen over Israëlische doelen in de Brusselse luchthaven

Een bewaker van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al vond een verdacht uitziende koffer die donderdag was achtergelaten in een van de hallen van het vliegveld.

De twee vertrekhallen, evenals een nabijgelegen terrein dat dienst doet als corona-vaccinatiecentrum, werden geëvacueerd.

Een onderzoek naar het incident erin slaagde de koffer in verband te brengen met een vrouw van Iraanse afkomst die in de Belgische hoofdstad woont en aan boord was van een Qatar Airways-vlucht naar Doha.

De Belgische politie beval het Airbus-vliegtuig om te keren waarna de vrouw werd gearresteerd.

Bij inspectie van de koffer werden er geen explosieven in aangetroffen, maar slechts enkele pakken handdesinfectiemiddel.

Volgens het beveiligingsteam van El Al in Brussel handelde de vrouw in opdracht van Iran om de beveiliging op de luchthaven te testen en informatie te verkrijgen over het gedrag van het beveiligingspersoneel van El Al.

Veiligheidsfunctionarissen in Israël zeiden dat “de kwestie wordt onderzocht”.

Op 22 maart 2016 vond een reeks gecoördineerde zelfmoordaanslagen plaats uitgevoerd door Islamitische Staat (IS) op de luchthaven van Brussel en het metrostation Maalbeek.

Tweeëndertig burgers en drie daders werden gedood en meer dan 300 mensen raakten gewond.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)