Bosbrand rond Jeruzalem grotendeels geblust, geen internationale hulp meer nodig

Een vliegtuig van de Israëlische brandweer bestrijdt het vuur in de heuvels rondom Jeruzalem. Foto YouTube.

Israël heeft geen internationale hulp meer nodig om de branden in de heuvels van Jeruzalem te blussen, zei minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid dinsdag.

Lapid bedankte de landen die bereid waren om brandbestrijdingsteams te sturen, waaronder Jordanië, Griekenland, Cyprus, Italië en Frankrijk.

Ondanks het feit dat de brand grotendeels onder controle is gebracht hebben de hulpdiensten dinsdagochtend hun bezorgdheid geuit dat sterke wind ervoor kan zorgen dat de branden zich in de middag opnieuw gaan verspreiden.

De brand heeft tot nu toe bijna 2.000 hectare land verbrand.

Honderden brandweerlieden waren in de nacht bezig op een aantal hotspots om de branden te blussen. Dinsdagochtend begonnen acht blusvliegtuigen en helikopters te opereren om de vlammen te bestrijden, waarbij brandweerlieden probeerden zoveel mogelijk vooruitgang te boeken terwijl er weinig wind was en de luchtvochtigheid hoog om verspreiding van het vuur te voorkomen.

Palestijnse brandweerlieden en brandweerwagens hielpen volgens Israëlische media op dinsdag ook mee bij het blussen.

Brandweerlieden doen ook hun best om ervoor te zorgen dat het vuur uit de buurt van het Hadassah-Universitair Medisch Centrum, Ein Kerem, wordt gehouden. De Israëlische legerradio meldt dat het ziekenhuis bezorgd is dat het niet zal lukken om het hele ziekenhuis veilig te evacueren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!