Feestelijke ontvangst Linoy Ashram in Israël

Met de gouden medaille om haar nek werd de Israëlische Olympisch kampioen Linoy Ashram woensdag feestelijk onthaald bij haar terugkomt naar Israël na het einde van de Olympische Spelen in Tokio eerder deze week.

Ashram, die zaterdag een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Tokio won voor ritmische gymnastiek, werd op de luchthaven ontvangen door honderden vrienden, familieleden en fans.

“Ik heb geen woorden. Dit is een van de gekste ervaringen die ik in mijn leven heb gehad. Ik zal deze receptie mijn hele leven niet vergeten. Bedankt allemaal voor jullie liefde en warmte’, zei Ashram tegen de menigte.

Naast teamgenoot Nicol Zelikman, die als zevende eindigde in de finale, bedankte Ashram “al diegenen die hier kwamen om Nicol en mij te ontvangen na onze waanzinnige prestatie.”

Ze bedankte ook haar coaches die volgens haar “een groot deel van het succes” waren.

Ashram is de eerste Israëlische vrouw die een gouden medaille gewonnen heeft op de Olympische Spelen. De ritmische turnster won de derde Olympische gouden medaille van Israël zes dagen nadat artistiek turnster Artem Dolgopyat de tweede van Israël won. De Israëlische windsurfer Gal Fridman won in 2004 in Athene het eerste goud voor Israël.

Naast de twee gouden medailles heeft het Olympische team van Israël ook twee bronzen medailles in Tokio gewonnen – door het gemengde judoteam en door Avisag Semberg voor taekwondo in de categorie -49 kg voor dames.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!