Inwoners geëvacueerd wegens grote bosbrand bij Jeruzalem

Bosbrand in de heuvels van Jeruzalem. Foto YouTube.

Brandweerlieden zijn de hele nacht in de weer geweest om de het vuur rond Jeruzalem in bedwang te houden, zo meldt de brandweer van het district Jeruzalem maandagochtend. In totaal zijn zo’n 3100 inwoners uit hun huizen verdreven.

Het vuur bereikte onder andere het Eitanim Medical Center, een psychiatrische instelling in de heuvels van Jeruzalem. Bij de evacuatie van de inrichting zijn 2 patiënten vermist geraakt. Alex Schechtman (62), een inwoner van Elon Moreh, werd na enkele uren werd gevonden, maar van Shabtai Shimon Siegel (25), een inwoner van Ma’ale Adumim, is nog steeds geen spoor.

Volgens de Israëlische brandweer rukte het vuur snel op door de harde wind, waardoor een enorme zwarte wolk is ontstaan die de zon in de buurt van de hoofdstad volledig afdekt.

De ministeries van Volksgezondheid en Milieu raden bewoners van het gebied aan om buitensporten te verminderen, binnen te blijven en ramen te sluiten. Mensen met hart- of longaandoeningen, ouderen, kinderen en zwangere vrouwen kregen het advies om niet naar buiten te gaan als dat niet nodig is, gezien de grote luchtvervuiling als gevolg van de brand.

Inmiddels is de Israëlische brandweer erin geslaagd om de brand zodanig onder controle te krijgen dat er geen direct gevaar meer is voor de huizen in het gebied, ondanks het feit dat de bluswerkzaamheden doorgaan tegen een brand die wordt beschouwd als de grootste in de omgeving van Jeruzalem in jaren.

De inschatting is dat de brand door mensen is aangestoken, maar het is nog niet duidelijk of de oorzaak nalatigheid of brandstichting is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)