Israël gaat 24 uur per dag tegen corona vaccineren

Israëliërs staan in de wacht bij een vaccinatiestation in Tel Aviv.

Israël is van plan om 24 uur per dag en zeven dagen per week tegen corona te vaccineren in een poging de toename van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.

Magen David Adom heeft zaterdagavond vaccinatiestations op het Dizengoff-plein in Tel Aviv gezet waar mensen hun eerste, tweede of derde vaccinatie kunnen krijgen. Beelden vanaf het plein toonden rijen van honderden mensen die gevaccineerd wilden worden.

Het hoofd van de ambulancedienst, Eli Bin, benadrukte dat iedereen zich kan laten vaccineren – ongeacht leeftijd, verzekerings- of verblijfsstatus.

“Het afgelopen jaar is bewezen hoe effectief de vaccins zijn om besmetting en ernstige morbiditeit te voorkomen. In deze dagen, waarin het aantal besmettingen elke dag stijgt, vinden we het van het allergrootste belang om een ​​vaccinatiecampagne op te starten en de vaccins gratis toegankelijk te maken, zonder dat daarvoor een afspraak hoeft te worden gemaakt”, zei hij in een verklaring.

Premier Naftali Bennett zei later dat hij opdracht had gegeven tot de opening van andere nachtelijke vaccinatiestations in grote Israëlische steden de komende paar avonden, met een verklaring van zijn kantoor waarin hij de “grote vraag” in Tel Aviv aanhaalde.

“Dit is het redden van levens en nachtvaccinaties zorgen ervoor dat mensen die hun werk niet willen missen, zich zonder afspraak op onconventionele uren kunnen laten vaccineren. We zullen er alles aan blijven doen om iedereen te vaccineren die bereid en in staat is’, zei hij in de verklaring.

Tot dusver hebben meer dan 5,8 miljoen Israëliers ten minste één injectie met het vaccin gehad, 5,4 miljoen zijn twee keer geïnjecteerd en ongeveer 845.000 drie injecties.

Gezondheidsfunctionarissen in Israël waarschuwen dat zonder verdere maatregelen het aantal patiënten dat met ernstige coronaverschijnselen in het ziekenhuis wordt opgenomen elke 10 dagen zal verdubbelen. Verwacht wordt dat het aantal patiënten in ernstige toestand tegen 10 september rond 4800 uit zou kunnen komen.

Het hoogste aantal patiënten dat in ernstige conditie in het ziekenhuis werd opgenomen was nu toe ongeveer 1200 in januari 2021.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!