Ma’ale Adoemim opent nieuw winkelcentrum

<strong>Eden Alene’s “Set Me Free”</strong> Foto YouTube.

In de nieuwe DCity Mall in Judea is ruimte voor ongeveer 200 winkels, restaurants en een luxe hotel. Het winkelcentrum dat in minder dan 2 jaar werd gebouwd en waar meer dan een miljard sjekel in is geïnvesteerd, werd onlangs gebruikt als decor voor de video voor de inzending voor het Eurovisie Songfestival van Israël, Eden Alene’s “Set Me Free”.

Het winkelcentrum wordt op 9 augustus geopend met een groot feest wat tot 11 augustus duurt en waar meerdere voorstellingen voor in de planning staan.

DCity is eigendom van de Kass Investment Group, die gespecialiseerd is in het bouwen van luxe projecten in Israël en Georgië. Het bedrijf wordt geleid door Hanoch Kass, een orthodoxe jood.

DCity. Foto YouTube.

“Mensen uit het midden van het land vragen me waarom we zo’n winkelcentrum bouwen in de buurt van Jeruzalem”, zegt Pnina Revach, de vrouw die het winkelcentrum runt. “In het centrum zijn er grote winkelcentra waar mensen naartoe kunnen gaan, maar Jeruzalem heeft niets vergelijkbaars. Er wonen anderhalf miljoen mensen op 35 minuten rijden, maar er is hier geen groot winkelcentrum.

DCity. Foto Jacob Richman.

“We hebben alle grote namen, waaronder veel internationale merken die nergens anders in Israël een winkel hebben. We hebben winkels die hier zijn geopend en hun filialen in Talpiot hebben gesloten. Dat verandert alles voor de bewoners hier.”

Revach houdt vol dat dat het geen politiek besluit was om het winkelcentrum over de Groene Lijn te bouwen. “We hebben geen agenda en we kregen geen overheidssubsidies. We hebben het land heel goedkoop gekocht en we gebruiken het geld dat we hebben bespaard om een ​​geweldige service te bieden.

Het winkelcentrum is geopend voor zowel joden als Arabieren, merkte Revach op.

Er zal een sterke focus zijn op goede restaurants en vrijetijdsactiviteiten, waaronder bijna elke dag livemuziek en entertainment. Er worden 20 miljoen bezoekers per jaar verwacht.

Aan het openingsfestival deze week zullen zo’n 250 verschillende artiesten deelnemen. Ook is er een gratis buslijn vanuit Jeruzalem om bezoekers naar het winkelcentrum te vervoeren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)