Britse speciale eenheden in Jemen op jacht naar aanvallers Mercer Street

Soldaten oefenen een landing. Foto YouTube.

Britse Special Operations-soldaten zijn in het oosten van Jemen op jacht naar de drone operators die de Mercer Street-tanker aanvielen. Bij de aanval kwamen een Britse ex-soldaat en een Roemeen om het leven.

Een 40-koppig team van de Special Air Service (SAS) arriveerde op de luchthaven Al-Ghaydah om samen te werken met een team van de Amerikaanse special forces dat al in de regio is gestationeerd om een ​​Saoedische commando-eenheid een te leiden.

Generaal Sir Nick Carter, hoofd van de Britse strijdkrachten, heeft opgeroepen tot westerse vergelding voor de aanval op de olietanker Mercer Street, waarbij de Roemeense kapitein van het schip en een Brits bemanningslid om het leven kwamen.

Volgens het rapport zijn de Britse autoriteiten van mening dat Houthi-huursoldaten namens Teheran handelden om de aanval uit te voeren nadat ze een onbemand langeafstandsvliegtuig (UAV) hadden ontvangen.

Uit angst dat Teheran de Houthi-groep heeft bewapend met een drone-aanvalsvermogen op lange afstand dat de scheepvaart in de Golf van Oman bedreigt, is het grondteam uitgerust met elektronische apparatuur om dergelijke activiteiten te detecteren.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)