Nieuwe coronabeperkingen in Israël

Het coronakabinet van Israël heeft woensdag verschillende nieuwe coronabeperkingen goedgekeurd die volgende week van kracht worden, waaronder beperkingen voor bijeenkomsten, bedrijven en winkels.

Het land dat de coronapandemie slechts een paar maanden geleden vaarwel leek te kunnen zeggen na een baanbrekende vaccinatiecampagne, voert nu opnieuw regels in om het toenemende aantal besmettingen naar beneden te krijgen.

Het Green Pass-systeem, dat de toegang tot locaties beperkt tot degenen die zijn ingeënt, hersteld of met geldige negatieve tests, zal vanaf 18 augustus worden toegepast op onder andere zwembaden, sportscholen, academische instellingen, sport- en culturele evenementen, conferenties en tentoonstellingen, musea, bibliotheken, restaurants en hotels.

De beperkingen gelden voor alle mensen ouder dan 3 jaar. Kinderen onder de 12 jaar die momenteel niet in aanmerking komen voor vaccinatie, kunnen gratis sneltests doen. Iedereen die ouder is dan 12 jaar die niet is gevaccineerd, moet betalen voor de test.

Ondertussen worden vanaf 16 augustus de vereisten voor Purple Badge van kracht, waardoor winkels niet meer dan één klant per zeven vierkante meter mogen toestaan. Deelnemers aan evenementen worden beperkt tot 1000 mensen in gesloten ruimtes en 5000 in open ruimtes. Voor privé-evenementen zijn Green Pass-beperkingen niet vereist, er zijn slechts 50 mensen binnen en 100 mensen buiten toegestaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!