Iran probeerde met drone explosieven naar de Westelijke Jordaanoever te smokkelen

Minister van Defensie Benny Gantz aan de Reichman Universiteit. Foto screenshot.

Minister van Defensie Benny Gantz maakte dinsdag bekend dat Iran geprobeerd heeft explosieven naar terroristen op de Westelijke Jordaanoever te smokkelen met behulp van een drone vanuit Syrië. De drone werd door de IDF onderschept.

In een toespraak aan de Reichman Universiteit in Herzliya zei Gantz dat Iran in februari 2018 een Shahed 141-drone had gelanceerd vanaf de T-4-luchtbasis in Syrië met TNT aan boord, op weg naar de Westelijke Jordaanoever. De drone werd neergeschoten in de buurt van Beit She’an.

Hij beschuldigde Iran ook van het uitvoeren van aanvallen op maritieme doelen vanuit bases op het eiland Chabahar en Qeshem en zei dat deze locaties ook werden gebruikt om gevechtsdrones op te slaan.

De Arabische Golfstaten delen de Israëlische bezorgdheid over dergelijke drones, gezien de aanvallen van Iran en zijn bondgenoten op de scheepvaart en energiefaciliteiten in Saoedi-Arabië.

Voorafgaand aan Gantz gaf premier Naftali Bennett aan bereid te zijn de confrontatie met Iran op te voeren en herhaalde hij dat zijn land niet gebonden zou zijn aan een nieuwe Iraanse nucleaire deal met wereldmachten.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)