Thierry Baudet

Thierry Baudet - Forum voor DemocratieThierry Baudet is op 28 januari 1983 geboren in Heemstede. Baudet is naast politicus, historicus, auteur en jurist. In 2015 richtte hij Forum voor Democratie (FVD) op als denktank en in 2016 werd FVD omgevormd tot een politieke partij.

Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 nam Baudet als FVD-fractievoorzitter zitting in de Tweede Kamer der Staten-Generaal, samen met de bekende strafpleiter Theo Hiddema.

Israel en Joden

Op 6 maart 2017 won Thierry Baudet het CIDI–verkiezingsdebat in de Rode Hoed in Amsterdam, dankzij een digitale stemming door het publiek.

Op 6 december 2017 noemde hij een plan van ChristenUnie om de Nederlandse ambassade naar Jeruzalem te verhuizen via Twitter een “prima plan”.

Op 15 december 2017 vierde Thierry Baudet, die zelf niet joods is, samen met Eli Hazan het joodse feestdag Chanoeka. Hij wenste via Facebook: “Happy holidays to all jewish people!”. Eli Hazan is de vertegenwoordiger van de Israelische premier Benjamin Netanyahu in Europa.

Op 22 maart 2019 publiceerde joods.nl, twee dagen na de verkiezingen van de Provinciale Statenverkiezing, een artikel over Thierry Baudet onder de titel “Hoe denkt Thierry Baudet over Israel?