Geert Wilders stelt Kamervragen over Iraanse staatsintimidatie tegen CIDI

PVV-fractievoorzitter Geert Wilders en Kamerlid Raymond de Roon hebben Kamervragen gesteld aan de Minister van Buitenlandse Zaken nadat de Islamitische Republiek het CIDI in Den Haag en haar directeur Naomi Mestrum op een Iraanse terrorisme- en sanctielijst heeft geplaatst.

Raymond de Roon, woordvoerder Buitenlandse Zaken en Defensie van de PVV, laat via Twitter weten: “Schandelijke intimiderende actie van regime in Teheran tegen CIDI en medewerkers. Kamervragen met Geert Wilders ingediend bij minister Buitenlandse Zaken. Strekking: maak van bestrijding antisemitisme een topprioriteit & treed hard op tegen deze intimidatie.”

Vragen van de Kamerleden aan Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra:

1.) 
Welke maatregelen treft u, nu het Iraanse regime het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) op een terrorisme- en sanctielijst heeft geplaatst?

2.) 
Vindt u het ook walgelijk dat de voorzitter van het CIDI met naam en toenaam op de terrorisme- en sanctielijst is geplaatst?

3.) 
Wat doet dit met de veiligheid van personen en instellingen in Nederland die zich inzetten vóór Israël en tegen antisemitisme? Lopen zij extra risico?

4.) 
Wat zegt deze actie u over het antisemitisme bij het regime van Iran? Gaat u eindelijk een hardere lijn kiezen in relatie tot Iran?

5.) 
Bent u, naast uw veroordelende verklaring op Twitter, ook bereid om in internationaal verband uw afschuw uit te spreken over deze gang van zaken?

6.) 
Wilt u het bestrijden van antisemitisme en Israëlhaat een topprioriteit maken en serieus forse stappen nemen tegen Iran? Zo nee, waarom niet?

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)