ChristenUnie stelt Kamervragen over Iraanse staatsintimidatie tegen CIDI en Christenen voor Israel

ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder heeft Kamervragen gesteld aan de Minister van Buitenlandse Zaken nadat de Islamitische Republiek het CIDI en Christenen voor Israel als terroristische organisaties heeft bestempeld.

Vragen van Kamerlid Ceder:

Vraag 1
Bent u van plan de Iraanse ambassadeur te ontbieden om hem om ophelde- ring te vragen over het besluit Nederlandse organisaties als het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en Christenen voor Israël op een terreurlijst te plaatsen? Zo nee, waarom niet?

Vraag 2
Wat kunt u nog meer doen om Iran duidelijk te maken dat het onacceptabel is deze organisaties als terreurorganisaties te bestempelen?

Vraag 3
Hoe schat u de dreiging in die van deze stap uitgaat naar leden van deze organisaties, aangezien Iran eerder de hand heeft gehad in liquidaties in Nederland? Zijn er maatregelen nodig om tegen deze dreiging op te treden?

Vraag 4
Bent u van mening dat het plaatsen van deze organisaties op een terreurlijst onderdeel is van de antisemitische agenda van het Iraanse regime?

Vraag 5
Ziet u de Iraanse actie als extra grond om er in Europees verband op aan te dringen dat de Iraanse Revolutionaire Garde op de terreurlijst geplaatst wordt? Zo nee, waarom niet?

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)